Recent Press Releases

 

Ricoh kondigt firmware-updates aan voor functie-uitbreiding van de
“GXR” en “GR DIGITAL III”

Ricoh Co., Ltd. (president en CEO: Shiro Kondo) kondigt op 28 maart 2011 de derde functie-uitbreidende firmware-update aan voor de reeks GXR compacte digitale camera’s die in december 2009 op de markt werd gebracht, en de vierde functie-uitbreidende firmware-update voor de GR DIGITAL III reeks camera’s die in augustus 2009 werd gelanceerd.

De functie-uitbreidende firmware-updates van Ricoh zijn ontwikkeld naar aanleiding van opinies en verzoeken van een groot aantal klanten die via enquêtes bij klantenregistratie ten tijde van aankoop en via andere kanalen zijn ontvangen. Met deze updates kunnen klanten die reeds de GXR of GR DIGITAL III bezitten hun firmware bijwerken voor gebruik van de nieuwste functies en instellingen waarmee de prestaties, mogelijkheden en bruikbaarheid van de camera worden verbeterd en uitgebreid.

Met het revolutionaire GXR-systeem zijn de lens, beeldsensor en beeldprocessor geïntegreerd in de camera-units in plaats van in het camerahuis en kunnen de units gemakkelijk worden verwisseld dankzij een schuifmechanisme voor het bevestigen en verwijderen.

De GR DIGITAL III, opvolger van de in november 2007 gelanceerde GR DIGITAL II, beschikt over een F1.9 lens met groot diafragma en levert een fantastische beeldkwaliteit met een compact camerahuis.

De firmware voor functie-uitbreiding en aanwijzingen voor het gebruik kunnen gratis worden gedownload van de Ricoh website.

1. GXR derde functie-uitbreidende firmware

< Functie-uitbreiding voor alle camera-units >

 1. Toevoeging van “Scene Mode” voor originele, expressieve foto’s
  • De nieuwe “Scene Mode” heeft 5 verschillende functies waarmee u nog originelere foto’s kunt maken. U heeft de keuze uit “Soft Focus”, “Cross Process”, “Toy Camera”, “Miniaturize” en “High Contrast Monochrome”. Druk eenvoudigweg op de sluitertoets voor het maken van een werkelijk unieke foto.
 2. Toevoeging van “Target Follow” aan de “AE/AF Target Move” functie
  • “Target Follow” is toegevoegd aan de “Target Move” functie waarmee de belichting en scherpstelling op een bepaald gedeelte van het te fotograferen onderwerp wordt vergrendeld. Wanneer de camera het onderwerp volgt, wordt met deze nieuwe toevoeging automatisch op het doel afgesteld, zodat het onderwerp scherp is op het moment dat u de foto wilt nemen.
 3. “Reset/Cancel” functie toegevoegd voor “AE/AF Target Move”
  • Door een druk op de annuleertoets tijdens “AE/AF Target Move”, wordt de centrale positie weer op de beeldmonitor getoond. Door nogmaals op de annuleertoets te drukken, wordt “Target Move” geannuleerd.
 4. Toevoeging van de “Weergave-vergrotingsfunctie” waarmee het midden van het verplaatste doel vergroot wordt getoond.
  • Bij het vergroten van het weergavescherm, kan het midden van de verplaatste positie dat het AE/AF-doel was, als het midden van de vergroting worden getoond.

< Functie-uitbreiding voor uitsluitend de GR LENS A12 28mm/GR LENS A12 50mm camera-unit >

 1. De belichtingscorrectie en witbalans kunnen aan de zoomtoets worden toegewezen.
  • U kunt de functies voor de belichtingscorrectie en witbalans aan de zoomtoets toewijzen met de functie voor het aanpassen van toetsen.

2. GR DIGITAL Ⅲ Vierde functie-uitbreidende firmware

< Functie-uitbreiding >

 1. Toevoeging van de “Target Follow AF” functie
  • Door de sluitertoets half in te drukken en het gewenste onderwerp te volgen, wordt met deze functie voortdurend op de positie van het onderwerp afgesteld zodat het onderwerp altijd scherp is en exact wanneer u wilt, gefotografeerd kan worden.
 2. Toevoeging van de “AF/Target Follow AF” omschakelfunctie aan de Fn. toets
  • “AF/Target Follow AF” kan nu ook als functie aan de Fn (functie) 1 of Fn2 toets worden toegewezen. Wanneer de “Multi AF”, “Spot AF” of “Target Follow AF” scherpstelling is gekozen, kan de scherpstelmethode eenvoudig worden omgeschakeld tussen “Multi AF” en “Target Follow AF”, of tussen “Spot AF” en “Target Follow AF”.
 3. ADJ. toets kan nu voor het veranderen van instellingen voor de scènemodus worden gebruikt
  • Bij het fotograferen met een scènemodus als bijvoorbeeld “dynamic range double shot”, “cross process” of “high contrast monochrome”, kan de ADJ.toets worden gebruikt voor het veranderen van instellingen, bijvoorbeeld de ISO-gevoeligheid en beeldkwaliteit.
 4. Toevoeging van functie voor het kiezen van het gedeelte voor het bepalen van de witbalans
  • Bij het handmatig instellen van de witbalans, kunt u kiezen of u “Entire frame” of “Spot” als standaard voor het bepalen van de witbalans wilt gebruiken.
 5. Elektronisch niveaudisplay voor de zelfontspanner
  • Bij gebruik van de zelfontspanner blijft het elektronische niveaudisplay continu getoond nadat de zelfontspanner is geactiveerd.

Page Top