Recent Press Releases

 

Ricoh kondigt de vijfde functie-uitbreidende firmware-update voor de GXR aan

Tokio, Japan, 14 maart 2012, —Ricoh Co., Ltd. (president en CEO: Shiro Kondo) kondigde vandaag aan dat op 15 maart 2012 (donderdag) de vijfde functie-uitbreidende firmware-update voor de GXR, een in december 2009 gelanceerde compacte digitale camera met hoge beeldkwaliteit, wordt uitgegeven.

De GXR is een revolutionair onderling verwisselbaar camerasysteem waarbij lenzen kunnen worden verwisseld met gebruik van een schuif-bevestigingssysteem voor het bevestigen van camera-units aan de behuizing. De lens, beeldsensor en beeldprocessor zijn geïntegreerd in de camera-units zodat de behuizing zelf geen beeldsensor hoeft te bevatten.

Functie-uitbreidende firmware-updates worden ontwikkeld op basis van de meningen en verzoeken van een groot aantal klanten die via enquêtes bij de klantenregistratie en via andere kanalen worden ontvangen. Dankzij deze updates kunnen klanten die reeds een GXR in hun bezit hebben, het systeem bijwerken voor gebruik van de allernieuwste functies.

Deze vierde firmware-uitgave geeft nog meer mogelijkheden voor creatieve fotografie en voegt nieuwe functies toe voor meer gebruiksgemak.

De functie-uitbreidende firmware en aanwijzingen voor het gebruik van deze functies kunt u gratis downloaden van de Ricoh website.

Functie-uitbreiding voor alle camera-units

 1. AE/AF target shift kan ook tijdens de scènefunctie worden uitgevoerd.
  • De fotograaf kan nu ook tijdens opname met scènefuncties, bijvoorbeeld hoog contrast ZW, zachte focus en kruisproces, AE/AF target shift gebruiken. (AE/AF target shift kan niet worden gebruikt in combinatie met portret, sport, landschap, nachtlandschap, miniaturisatie en speelgoedcamera.)
 2. Stap voor het instellen van de ISO-gevoeligheid kan worden gekozen.
  • U kunt 1EV en 1/3EV als stap selecteren. Met 1/3EV gekozen, kunnen de ISO-instellingen veel nauwkeuriger dan in het verleden worden gemaakt.
 3. ISO-bracketingfunctie toegevoegd
  • Door éénmaal op de ontspanknop te drukken, kunnen foto’s worden gemaakt met drie ISO-gevoeligheidsinstellingen die door de fotograaf zijn gekozen.
 4. Intervalopnamefunctie is uitgebreid.
  • Het opname-interval kan nu op een minimale waarde van twee seconden worden ingesteld. U kunt nu tevens het maximale aantal te nemen foto’s specificeren.
 5. ISO Auto en Auto-Hi kunnen nu worden gebruikt wanneer de handmatige functie is geselecteerd.
 6. Een functie voor het behouden van dezelfde opname-instellingen is toegevoegd.
  • Wanneer deze functie is geactiveerd, kunt u door na het nemen van een foto de ontspanknop half ingedrukt te houden, de volgende foto maken met dezelfde instellingen (scherpstelling, belichting, witbalans, etc.).
 7. De functies voor de inslaaptimer en automatische uitschakeling van de stroom zijn verbeterd.
  • De tijden voor de inslaaptimer en automatische uitschakeling van de stroom kunnen nu door de fotograaf met stappen van één minuut worden ingesteld.
 8. Opname van uitsluitend het RAW-beeld is nu mogelijk.
  • De functie waarmee tegelijk een JPEG-beeld met het RAW-beeld wordt opgenomen, is uitgebreid zodat u nu ook alleen het RAW-beeld kunt opnemen. Dit is bijvoorbeeld handig voor het nemen van foto’s die later met een computer zullen worden bewerkt. Omdat er niet tegelijk een JPEG-bestand wordt opgeslagen, is deze optie tevens handig wanneer u het aantal beelden dat op de geheugenkaart kan worden opgenomen wilt verhogen of de responstijd van de camera wilt optimaliseren.
 9. Copyright-informatie kan nu bij de Exif-data worden ingevoerd.
  • Copyright-informatie, bijvoorbeeld de naam van de fotograaf, kan bij de Exif-data van het beeld worden ingevoerd en vastgelegd. De opgenomen informatie kan op het gedetailleerde informatiedisplay van het weergavescherm worden gecontroleerd.
 10. Firmwareversie-upgrades kunnen nu vanaf het menu worden uitgevoerd.

Functie-uitbreiding voor uitsluitend de GR LENS A12 28mm, de GR LENS A12 50mm
RICOH LENS S10 24-72mm en de RICOH LENS P10 28-300mm camera-units

 1. Functie voor het opslaan van My Settings op een SD-kaart is toegevoegd.
  • My Settings legt opname-instellingen voor later gebruik vast. De My Settings informatie kan nu behalve in het camerahuis tevens op een SD-kaart worden opgeslagen. Uw creatieve fotowereld wordt hierdoor flink uitgebreid omdat u opname-instellingen met andere GXR-gebruikers kunt uitwisselen.

Functie-uitbreiding voor uitsluitend de RICOH LENS S10 24-72mm
en RICOH LENS P10 28-300mm camera-units

 1. Lamp en tijd zijn nu selecteerbaar.
  • B (lamp) and T (tijd) kunnen nu als sluitertijd voor de handmatige belichtingsfunctie worden gekozen. Met “B” wordt de belichting voortgezet terwijl de ontspanknop wordt ingedrukt en met “T” wordt door een druk op de ontspanknop de belichting gestart en gestopt. Met beide instellingen wordt de belichting geforceerd gestopt nadat 180 seconden zijn verstreken. (In geval van uitsluitend de RICOH LENS P10 28-300mm, wordt de belichting nadat 30 seconden zijn verstreken geforceerd gestopt.)

Page Top