Recent Press Releases

 

Ricoh kondigt de vierde functie-uitbreidende firmware-update voor de GXR aan

Tokio, Japan, 30 augustus 2011—Ricoh Co., Ltd. (president en CEO: Shiro Kondo) kondigde vandaag aan dat op 31 augustus 2011 (woensdag) de vierde functie-uitbreidende firmware-update voor de GXR, een in december 2009 gelanceerde compacte digitale camera met hoge beeldkwaliteit, wordt uitgegeven.

De GXR is een revolutionair onderling verwisselbaar camerasysteem waarbij lenzen kunnen worden verwisseld met gebruik van een schuif-bevestigingssysteem voor het bevestigen van camera-units aan de behuizing. De lens, beeldsensor en beeldprocessor zijn geïntegreerd in de camera-units zodat de behuizing zelf geen beeldsensor hoeft te bevatten.

Functie-uitbreidende firmware-updates worden ontwikkeld op basis van de meningen en verzoeken van een groot aantal klanten die via enquêtes bij de klantenregistratie en via andere kanalen worden ontvangen. Dankzij deze updates kunnen klanten die reeds een GXR in hun bezit hebben, het systeem bijwerken voor gebruik van de allernieuwste functies.

Deze vierde firmware-uitgave geeft nog meer mogelijkheden voor creatieve fotografie en voegt nieuwe functies toe voor meer gebruiksmogelijkheden.

De functie-uitbreidende firmware en aanwijzingen voor het gebruik van deze functies kunt u gratis downloaden van de Ricoh website.

Functie-uitbreiding

< Functie-uitbreiding voor alle camera-units >

 1. Nog nauwkeurigere scherpstelling.
  • Voor nauwkeuriger handmatig scherpstellen werd de hulpfunctie voor de scherpstelling toegevoegd. Er kunnen twee functies worden geselecteerd waarbij de scherpstelling wordt gecontroleerd door de omtreklijnen of het contrast te versterken.
  • Het is nu mogelijk om het beeld tijdens het fotograferen te vergroten zodat gemakkelijker kan worden scherpgesteld. Het midden van het beeld kan daarbij worden vergroot en dit vergrote gedeelte kan over het gehele scherm worden getoond. De beeldkwaliteit voor de 4x en 8x vergroting is tevens verbeterd en het te vergroten gedeelte kan met de richtingsknop worden verplaatst.
  • Er kan een instelling worden gemaakt om de displayvergroting automatisch te wissen nadat de foto is genomen.
 2. Keuzes voor de aspectratio voor gebruik met auto-resize zoom.
  • Auto-resize zoom kan nu worden gebruikt met de 1:1, 3:2 en 16:9 aspectratio’s.
 3. Flitsen is nu mogelijk bij het maken van de handmatige witbalansinstelling.
  • Wanneer de witbalans handmatig wordt ingesteld tijdens actuele fotografie-omstandigheden, kan de instelling nu worden gemaakt tijdens het flitsen.
 4. Bij het maken van ISO AUTO-HI-instellingen kan nu de sluitertijd worden gedefinieerd voor het veranderen van de ISO-gevoeligheid op dezelfde tijd als het specificeren van de maximale ISO-gevoeligheid.
 5. De elektronische waterpas kan nu worden getoond tijdens een opname met de zelfontspanner.
 6. Voor de vignettering-instelling voor het fotograferen met cross-processeffecten en speelgoedcamera-opties, kan nu "zwak", "sterk" en "uit" worden ingesteld. Na het bijwerken van de firmware wordt de instelling voor vignettering als hieronder aangegeven teruggesteld.
  • Cross-process: Uit
   Speelgoedcamera: Zwak
 7. Extra instellingen voor de ISO-gevoeligheid.
  • Behalve de voorgaande instellingen kunt u nu ISO-LO*, ISO 250, ISO 320, ISO 500, ISO 640, ISO 1000, ISO 1250, ISO 2000 en ISO 2500 selecteren.
   *Deze extra instelling is uitsluitend voor de GR LENS A12 28mm en de GR LENS A12 50mm camera-units.

< Functie-uitbreiding voor uitsluitend de GR LENS A12 28mm en GR LENS A12 50mm camera-units >

 1. Lamp en tijd zijn nu selecteerbaar.
  • B (lamp) and T (tijd) kunnen nu als sluitertijd voor de handmatige belichtingsfunctie worden gekozen. Met “B” wordt de belichting voortgezet terwijl op de sluitertoets wordt gedrukt en met “T” wordt door een druk op de sluitertoets de belichting gestart en bij het loslaten van de toets gestopt. Met beide instellingen wordt de belichting geforceerd gestopt nadat 180 seconden zijn verstreken.

Page Top