Persberichten

 

Snelle autofocus met hybride AF-systeem
Compacte digitale camera met 10,7× optische zoom (28-300 mm)

Ricoh introduceert de CX5

RICOH COMPANY, LTD. (voorzitter en CEO Shiro Kondo) kondigt de lancering aan van de nieuwe digitale camera CX5. De compacte CX5 is uitgerust met een krachtige 10,7× groothoekzoomlens (28-300 mm optische zoom) met nog snellere autofocus dankzij de toepassing van Ricohs nieuwe hybride AF-systeem.

Dankzij Ricohs nieuwe hybride AF-systeem kon de autofocustijd van de nieuwe CX5 worden verkort tot luttele 0,2 seconde, en dit zowel in 28mm-groothoekstand als bij 300mm-teleopname (kleinbeeldequivalent). Dit is maar liefst tot twee keer zo snel als de CX4. Hierdoor kunt u erop vertrouwen dat u uw onderwerpen trefzeker kunt vastleggen en geen dierbare momenten meer zult missen.

De technologie voor extra hoge resolutie - 'super-resolution' - die in de CX5 is gebruikt, heeft een dubbel voordeel voor de gebruiker. U kunt in de 'super-resolution'-stand opnamen maken in nog betere resolutie, en u kunt met 'super-resolution zoom' teleopnamen maken tot zelfs 600 mm met minimale vermindering van de beeldkwaliteit.

Voorts is de CX5 uitgerust met nieuwe opnamestanden voor gerechten, vuurwerk en swing voor golfers. Dankzij deze en andere nieuwe functies zoals de hogeresolutiezoom in de macrozoomstand kunt u met nog meer plezier fotograferen. Met andere woorden: de CX5 is duidelijk een nog betere compacte digitale camera die Ricohs filosofie belichaamt: "Een apparaat dat u elke dag wilt gebruiken."

Leverbaar in drie kleuren: zwart, zilver en roze.

Voornaamste kenmerken van de CX5

 1. Snelle autofocus door Ricohs unieke hybride AF-systeem
  • De CX5 is uitgerust met Ricohs unieke, nieuwe hybride AF-systeem. Dit systeem werkt in combinatie met een passieve AF-sensor die voortdurend de afstand meet tussen de camera en het onderwerp door middel van een veldsensor en een contrast-AF-systeem dat de optimale contrastlocatie op het onderwerp bepaalt en daarop scherpstelt.
  • De autofocustijd is verkort tot luttele 0,2 seconde, en dit zowel in 28mm-groothoekstand als 300mm-telestand. Dit is tot twee keer zo snel als de CX4. Hierdoor kunt u begeerde opnamen trefzeker vastleggen over het hele zoombereik en hoeft u geen dierbare momenten meer te missen.
 2. Verbeterde beeldresolutie dankzij technologie voor extra hoge resolutie
  • Met de CX5 kunt u dankzij de nieuwe technologie voor extra hoge resolutie opzienbarende foto's maken in een hoge resolutie. Door deze 'super-resolution'-technologie onderscheidt het toestel automatisch contouren, details en gradaties in het beeld en wordt de opname met optimale instellingen voor elk van deze verwerkt. Het niveau voor extra hoge resolutie kan worden ingesteld op geen, zwak of sterk.
 3. Hogeresolutiezoom tot 600 mm en 10,7× optische zoom van 28-300 mm
  • Dankzij het unieke uitschuifbare lenssysteem van Ricoh past de krachtige 10,7× optische groothoekzoomlens in een compacte body met een dikte van slechts 29,4 mm.
  • De CX5 is uitgerust met een hogeresolutiezoom voor vergrotingen tot 2,0×. Hiermee kunt u met minimale vermindering van de beeldkwaliteit teleopnamen maken tot 600 mm.
  • Met de digitale zoom kan een opname in hogeresolutiezoom nog verder worden vergroot. Met ultra-telezoom kunt u onderwerpen fotograferen tot 2880 mm.
 4. Fotograferen in hoge kwaliteit met meer uitdrukkingsmogelijkheden
  • Onderwerpen met grote contrastverschillen worden nog waarheidsgetrouwer vastgelegd - zoals ze zich aan het blote oog voordoen. De camera vermindert detailverlies in hooglichten dankzij een interpolatiealgoritme voor uitvoerpixels in speciaal daarvoor ontworpen logische circuits in de Smooth Imaging Engine IV beeldprocessor.
  • Ruis wordt verminderd zonder de resolutie, toonkarakteristieken of kleur te beïnvloeden. Het verfijnde ruisonderdrukkingssysteem verwerkt de beeldgegevens direct als ze uit de CMOS-beeldsensor komen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een geavanceerd algoritme voor variatiebepaling. Als ruisonderdrukking is ingesteld op de hoogste stand, worden de sensorgegevens voor iedere beeldregio afzonderlijk op ruisvariatie geanalyseerd en optimaal verwerkt.
  • De camera is uitgerust met een langs achteren verlichte CMOS-sensor die 10,00 miljoen pixels genereert. Hierdoor kunt u ook slecht verlichte onderwerpen mooi vastleggen.
 5. Veertien verschillende onderwerpsstanden: gemakkelijk én gespecialiseerd voor uiteenlopende onderwerpen
  • Een nieuwe onderwerpsstand voor gerechten waarmee u maaltijden nog smakelijker kunt fotograferen. In deze stand worden de helderheid en kleurtoon aangepast terwijl u het onderwerp kadert.
  • Een nieuwe onderwerpsstand voor spetterende opnamen van vuurwerk in de lucht.
  • Een nieuwe onderwerpsstand die golfers zullen weten te waarderen: swing. Tijdens het opnemen en afspelen van uw golfslag worden rasterlijnen weergegeven zodat u uw techniek nog nauwkeuriger kunt beoordelen.
  • De hogeresolutiezoom kan worden gebruikt in de macrozoomstand. De zoompositie wordt automatisch aangepast zodat het onderwerp nog groter dan in een normale macro-opname wordt vastgelegd. Het onderwerp wordt nog groter weergegeven zonder vermindering van beeldkwaliteit zoals in een normale zoomopname.
 6. Creatieve opnamestanden voor nog meer verrassend fotoplezier
  • De CX5 is voorzien van zes creatieve opnamestanden voor verschillende onderwerpen en omstandigheden waaronder zachte focus, kruisproces, speelgoedcamera en miniaturisatie. Zo kunt u eenvoudig en leuk opnamen met verschillende effecten maken.
 7. Een 3,0 inch lcd-display met een hoge resolutie van 920.000 pixels
  • Het grote high-definition lcd-display is contrastrijk en heeft een brede kijkhoek. Het display is voorzien van een vuilwerende fluorlaag, een harde beschermlaag tegen krassen en een antireflectielaag zodat het zelfs in fel zonlicht duidelijk afleesbaar is.
  • De uitstekende kleurweergave (100% van sRGB) zorgt voor levendige en hoogwaardige kleuren.
 8. Vele andere functies die de ontwerpfilosofie van de CX5 weerspiegelen: "een apparaat dat u elke dag wilt gebruiken"
  • Nieuwe HDMI-terminals. U kunt HD-films met een kadergrootte van 1280×720 pixels opnemen die kunnen worden bekeken op een HD-televisie via een HDMI-kabel (afzonderlijk verkrijgbaar).
  • Macro-opnamefuncties waarmee u uw onderwerp kunt benaderen tot maar liefst 1 cm in groothoekstand (31 mm in kleinbeeldformaat) en 28 cm in telestand.
  • Snelle continuopnamen tot circa 5 beelden per seconde.
  • Een automatische onderwerpsstand waarmee u de camera slechts hoeft te richten en het toestel zelf de optimale instellingen kiest.
  • Onderwerpvolgende scherpstelling. Het toestel volgt automatisch een bewegend onderwerp en stelt erop scherp.
  • Compatibel met Eye-Fi-kaarten en SD-geheugenkaarten met interne draadloos LAN-functie. U kunt uw opnamen automatisch draadloos naar een computer of online sharing service verzenden.
  • De CX5 is compatibel met Eye-Fi-kaarten (serie X2) en SD-geheugenkaarten met ingebouwde draadloos LAN-functie, zodat foto's automatisch draadloos naar een computer of online sharing service kunnen worden verzonden. Er wordt een pictogram weergegeven wanneer een Eye-Fi-kaart wordt gebruikt om de communicatiestatus aan te geven.

Opties voor de CX5

Productnaam Model
Oplaadbare batterij DB-100
Batterijoplader BJ-10
Tas (zwart) SC-90BK
Tas (bruin) SC-90BN
Nekriem ST-2
HDMI-kabel HC-1
 • *Alle brandpuntsafstanden in dit persbericht zijn geconverteerd naar 35mm-kleinbeeldformaat.
 • *De term 'MP-bestanden' verwijst naar 'Extended MP-bestanden' die voldoen aan de eisen van de multi picture-indeling zoals vastgelegd door de CIPA. (De bestandsextensie is '.mpo'.)
  Opnamen die met de CX5 in een MP-bestand zijn vastgelegd, kunnen afzonderlijk worden geselecteerd en als JPEG-bestand in de camera worden opgeslagen.
 • *Scherpsteltijden zijn bepaald onder Ricoh meetomstandigheden.
 • *Dit product ondersteunt niet gegarandeerd alle functies van Eye-Fi-kaarten (inclusief draadloze gegevensoverdracht).
 • *Voor meer informatie over Eye-Fi-kaarten kunt u terecht op de webpagina van Eye-Fi: http://www.eye.fi/
 • *Eye-Fi-kaarten mogen alleen in het land van aankoop worden gebruikt.

CX5 (zwart, zilver, roze)CX5 (zwart, zilver, roze)

Page Top

Select Your Language

Jump to Digital Camera top of the selected language.

Persberichten

Download hier met de digitale camera gemaakte kwaliteitsfoto's.